perjantai 23. maaliskuuta 2012

Stadin makeimmat lounasnäkymät

Etsin alkuviikosta netin kautta lounaspaikkoja, jotka sijaitsisivat mahdollisimman lähellä asuinpaikkaani. Google tarjosikin ensimmäiseksi Ravintola Ilma-nimistä paikkaa, jossa nettisivujen mukaan oli lounasta tarjolla. Sinne siis!

Osoitteessa sijaitsi kolhon näköinen toimisto- ja teollisuusrakennus, jossa ilmeisesti sijaitsee paljon erilaisia yrityksiä. Ravintolan sijainnista kertoi lähinnä pieni A-jalka ja pihalla päivää paistatteleva kokki, joten tiesin olevani oikeassa paikassa. 

Nappasin hissin ylimpään kerrokseen ja astuin ravintolaan. Ohhoh! Paikka oli aivan jotain muuta kuin olin kuvitellut. Ei tietoakaan perinteisen nuhjuisista lounasruokaloista, joissa raksamiehet syövät uunimakkaraa ja kertovat karskeja juttuja, vaan ensivaikutelmaltaan tyylikkään eurooppalaiseb drinkkibaarin oloinen paikka. Ja ne maisemat.. Koko ravintolasalia ympäröi ikkunarivistö, josta on huikean hienot näkymät Pasilan, Töölön ja Alppilan suuntiin. Ja koska rakennus on korkea ja sijaitsee mäen rinteessä, näkyy ikkunoista todella kauas. Torni ja muut maisemapaikat kyllä kalpenevat tämän rinnalla!

Ravintolan nettisivujen perustella ei saa kunnon kuvaa näkymistä, vaan ne kannattaa ehdottomasti käydä tarkistamassa itse. Lounas oli oikein maittavaa ja sopuhintaista (8,80€), joten tänne tulee ehdottomasti mentyä uudemmankin kerran. Paikan ainoa miinus mielestäni on, että se ei ole iltaisin auki. Täällä olisi nimittäin huippuhienoa nauttia vaikka muutama kylmä juoma ja katsella auringonlaskua 90-luvun houseklassikoiden soidessa taustalla.. 

Suosittelen lämpimästi, maisemien takia kannattaa karauttaa paikalle vaikka kauempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti