maanantai 26. maaliskuuta 2012

Katkarapupastaa - perfetto!

Olen nyt parina viime viikonloppuna valmistanut äärimmäisen herkullista ja helppoa katkarapupastaa. Itse en ole mikään tomibjörk, ja pysyttelenkin mahdollisimman helpoissa jutuissa ja perusasioiden äärellä. Siksi jaankin mielelläni tämän reseptin, sillä tämä pitäisi onnistua kyllä ihan yläasteen kotitaloustuntien oppimäärän tietotaidoilla.

Tämä ohje on kahdelle hengelle, ja mitat ovat aika suurpiirteisiä. Näillä tätä olen kuitenkin valmistanut ja hyvää on tullut:

Puoli pussia pastaa
5 rkl oliiviöljyä
4-5 valkosipulin kynttä
1 chilipaprika silputtuna
pussillinen pakastekatkarapuja
sitruunanmehua (olen itse puristanut puolikkaan sitruunan mehut)
suolaa, mustapippuria
100g maustamatonta Viola-tuorejuustoa (toki muutkin merkit käyvät)
1 dl juustoraastetta (esim. parmesan)
tuoreita yrttejä, esimerkiksi korianteria ja basilikaa

Laita pasta kiehumaan, kastikkeen kerkeää tehdä sillä aikaa valmiiksi. Ensin silputaan chili ja valkosipulinkynnet. Kypsennetään niitä oliiviöljyssä, jotta niiden maku avautuu. Öljyn määrä voi näyttää isolta, mutta niin sitä pitääkin olla. Seuraavaksi lisätään katkaravut ja annetaan niiden sulaa kevyellä lämmöllä. Kaadetaan vielä mukaan sitruunanmehu.

Katkarapujen kannattaa antaa kerätä makua muusta kastikkeesta jonkin aikaa, kunnes sekaan lisätään tuorejuusto. Se sulaa kohtuullisen nopeasti joukkoon, kun hiukan avittaa lastalla. Kun tuorejuusto on sulanut, lisätään joukkoon vielä juustoraaste. Mausteet vielä mukaan, niin kastike on valmis.

Asettele pastat lautaselle, kastiketta päälle ja vielä reilusti basilikaa ja korianteria. Nämä yrtit sopivat erittäin kivasti tähän annokseen ja antavat sille mielenkiintoisen säväyksen.

Jos haluat nauttia viiniä tämän kanssa, niin yksi pomminvarma suositus on Raimat Vina 27 Chardonnay, toki muutkin chardonnayt varmasti sopivat. Itse kokeilin tällä ja toimi kyllä hienosti. Tässä viinissä on sen verran makua, ettei jää kastikkeen varjoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti