torstai 20. kesäkuuta 2013

Kurkistus citypuutarhaan

Kirjoitin kaksi kuukautta sitten puutarhaprojektistani. Lupailin seurantaa blogiin, ja nyt onkin pienen välikatsauksen paikka:

Iloiseksi yllätyksekseni kaikki väliaikaispurkkeihin siirtämäni taimet ovat edelleen hengissä. Ne ovat saaneet olla lasitetulla parvekkeella noin kuukauden päivät, jossa lämpö, valo ja ulkoilma on tehnyt niille selkeästi hyvää.

Tomaatit ovat kasvaneet hurjasti. Sisällä ollessaan ne tuntuivat kasvavan pelkkää pituutta, mutta ulkona niiden varret ovat saaneet onneksi myös hiukan paksuutta. Mittaa niillä on nyt melkein puoli metriä, ja niiden ollessa lajikkeeltaan amppelitimaattia, veikkaan maksimipituuden olevan jo lähellä. Eilen tomaatit pääsit vielä "loppusijoituspaikkaansa", eli parvekelaatikoihin. Kyytipojaksi ne saivat ravinteikasta puutarhamultaa, joten kaikki on valmista kukkimiseen ja sato-odotteluun.

Chilit ja suippopaprikat ovat myös kasvaneet kivasti. Pituuskasvu ei ole huiman nopeaa, mutta pientä edistymistä on nähtävissä päivittäin. Varret ovat mukavan paksuja, joten mahdolliset (ja toivotut) paprikat eivät kasvin runkoa tule kummemmin rasittamaan. Myös tämä porukka pääsi eilen isompiin ruukkuihin ja ravinteikkaampaan multaan. Parissa yksilössä on lisäksi jo pieniä kukannuppuja tulossa, joten mielenkiintoa riittää näissäkin.

Myös "sekalaiset" sinnittelee. Toinen itämään lähtenyt hedelmäpuu on yllättävänkin hyvässä kasvuvauhdissa. Puu sai itselleen kaverin, sillä välittömästi ulos ruukut siirrettyäni, joku toinen siemen lähti samasta purkista itämään. Nämä ovat vielä alkuperäisessä ruukussaan.

Harmittelin aikaisemmassa postauksessani sitä, että yksikään kylvämistäni sitrushedelmistä ei lähtenyt itämään. Kun vaihdoin tomaatteja eilen suurempiin astioihin, huomasin kaksi erittäin pientä sitruksen alkua! Kuuma parveke ja parin kuukauden itäminen "unohdettuna" oli tehnyt niille terää. Nyt siis toiveissa saada pari pientä puuta kasvamaan "viherkasvikuntoon".

Toistaiseksi siis kaikki mallillaan. Toivottavasti kaikki kasvini jaksavat sinnitellä, jotta loppukesästä pääsisin fiilistelemään oman sadon herkuilla. Siitä raporttia myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti