sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kiitos 1990 - 1999 vol10.

Vaikka Busta Rhymes on epäilemättä yksi ysäriräpin suurista nimistä, ei mies ole koskaan kuulunut omiin suosikkeihini. Toki aikoinaan tuli etenkin miehen Ritari Ässää sämplännyttä Fire it Upia pumpattua paljonkin, muuten tuotanto on jäänyt itselleni hiukan etäiseksi ja vähälle soitolle.

XXL:n listan sijalta 241 löytyy biisi Woo Hah!! Got You All in Check. Kuten muukin BR:n tuotanto, myös tämä on omasta mielestäni liian sekavaa hälyä ja heilumista, videota myöden.Busta, oikealta nimeltään Trevor Tahiem Smith Jr syntyi vuonna 1972 New Yorkin Brooklynissa. 12-vuotiaana hän muutti perheineen Long Islandille, jossa kävi myös koulunsa.

Musiikkikuviot alkoivat toden teolla vuonna 89, kun mies perusti kavereineen Leaders of the New School-ryhmän. Heidän ensimmäinen albuminsa, Future without a past julkaistiin vuonna 1991. Toinen albumi ilmestyi vielä vuonna 1993, kunnes kokoonpano hajosi sisäisiin riitoihinsa.

Seuraavien vuosien ajan mies esiintyi muiden artistien levyillä, kunnes vihdoin vuonna 1996 hän julkaisi debyyttialbuminsa, The Comingin. Tältä levyltä suurimmaksi hittibiisiksi nousi juuri yllä esitelty Woo Hah!! Got You All in Check -kappale.

Busta Rhymes on julkaissut pitkällä, yhä jatkuvalla urallaan yhdeksän albumia, ja on lisäksi esiintynyt useissa eri tv- ja elokuvatuotannoissa.  Musiikillisista ansioistaan hän on ollut lukuisia kertoja myös Grammy-ehdokkaana. Menestynyt artisti siis kyseessä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti