sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Häävinkkejä juhannuksen kunniaksi

Vielä muutama vuosikymmen sitten juhannus oli suosituinta naimisiinmenoaikaa. Kesähäät pitävät edelleen pintansa, mutta nykyisin juhannusviikonloppu on häiden suhteen yksi kesän hiljaisimpia. Mutta koska ajankohtaan liittyy edelleen paljon naimisiinmenoon ja rakkauteen liittyviä perinteitä, ajattelin jakaa muutamia vinkkejä häitään suunnitteleville. Omista häistä on noin vuosi aikaa, ja ison järjestelytyön tuotoksia jaan mielelläni muillekin.

Meillä oli alkuperäisenä tarkoituksena saada luotua urbaanin tyylikäs hääjuhla. Eli mitään perinteisiä "nuorisoseurantalo"-tilaisuutta karjalaisine pitopöytineen ja morsiammenryöstöineen ei haluttu. Lisäksi oma toiveemme oli, että itse hääpäivää saisimme viettää rennosti nautiskellen, ilman, että meidän tarvitsisi huolehtia MISTÄÄN päivän aikana. Kaikki toiveet toteutuivat, siitä suuren suuret kiitokset kaasolle, bestmanille ja muille läheisille.

Juhlapaikaksemme valikoitui Munkkiniemessä sijaitseva Villa Haka. Paikka on vanha rakennusliike Hakan edustustila ja se huokuu edelleenkin 80-luvun rahakkaiden nousuvuosien tunnelmaa - hyvällä tavalla. Tyylikäs fiilis muodostuu isoista merelle päin aukeavista ikkunoista, kiinalaisten sotavankien rakentamasta graniittiseinästä ja tummasta värimaailmasta. Eli täytti meidän kriteerimme täydellisesti.

Tila kannattaa vuokrata suoraan sen omistajalta, Aimo Kiikkilältä (puh: 0400-425427). Hänen kauttaan vuokrahinta on hiukan edullisempi ja juhlat saavat jatkua pidempään. Tilaa normaalisti vuokraava pitopalvelu on joustamaton ja äärimmäisen hankala yhteistyökumppani. Lisäksi heidän kauttaan vuokrattuna bileiden tulee loppua aikaisemmin.

Ainoa miinus Villa Hakassa oli äänentoisto. Eli jos haluatte soittaa taustamusiikkia esim ruokailun aikana, jonkunlaista viritelmää tarvitaan. Meillä käytössä oli Spotify-listat ja oma kotiteatterijärjestelmä. Toimi oikein hyvin.

Halusimme tarjota vieraillemme erinomaisen hyvää ruokaa. Lukuisten tarjouspyyntöjen perusteella valintamme kohdistui Flow Cateringiin. Se ei ollut halvin, mutta osoittautui täysosumaksi! Todella moni häävieras on kehunut jälkikäteen juuri ruokaa ja palvelua.

Toivoimme teemaan sopivaa, kasvis- ja kalapainotteista (ei sianlihaa) buffet-menua. Ja sellainen huipputuotos todellakin saatiin. Flow:n luoma Urban Green-menu sisälsi mm. jokirapuskagenia, savusiikamoussea, grillattua latva-artisokkaa, useita eri salaatteja, lemonpaahdettua kanaa, sahramikastikkeella höystettyjä kuharullia, sekä paljon paljon muuta. Hyvää sanoisin.

Ruokien lisäksi myös palvelu oli priimaa ja ammattimaista. Jo ennen tilaisuutta käydyt palaverit ja yhteydenpito loivat uskoa onnistuneeseen hääjuhlaan, ja itse tapahtumapaikalla tarjoilu yms toimivat moitteettomasti. Kaikki hoitui kuin itsestään, meidän ei todellakaan tarvinnut muuta kuin nauttia.

Mietimme pitkään bändin ja dj:n välillä. Molemmissa oli hyvät puolensa, päädyimme silti bändiin tilan sopivuutta miettiessämme. Useiden tarjouspyyntöjen ja koekuunteluiden jälkeen meille sopivimmaksi osoittautui Janne Maaralan vetämä bilebändi. Tarjolla oli useita eri variaatioita, "meidän" bändissämme toimi solistina Anna Inginmaa.

Myös bändivalinta meni nappiin! Olimme etukäteen esittäneet toiveita haluamastamme tyylistä ja toivekappaleista, Maarala bändeineen toteutti ne huikean hienosti. Upeaääninen laulajatar kruunasi show:n ja esitykset lomittuivat mainiosti tunnelmaa rakentaen, kohti illan lopun riehakkaita huipennuksia. Bändin taukojen ja lopettamisen jälkeen soittelimme sitten musiikkia omalta playlistaltamme.

Sormuksen ja vaihtuneen sukunimen lisäksi konkreettinen muisto häistä on valokuvat. Siksi halusimme panostaa myös tähän. Eri kuvaajien portfolioihin (joita on onneksi netissä paljon) tutustumiseen meni aikaa, mutta sitä kautta löysimme meidän tyyliimme sopivan kuvaajan. Sakari Röyskö kuvasi meitä ja häitämme koko päivän, lopputuloksena useita satoja, upeita, dokumentaarisella tyylillä kuvattuja hääkuvia. Toki mukana myös paljon klassisia potretteja, mutta pääpaino oli selkeästi meidän elämämme tärkeän päivän tallentamisessa.

Röyskö on todellinen ammattilainen ja yhteistyö hänen kanssaan oli antoisaa. Kuvaaja onnistui onkimaan meistä toiveemme, ja toteutti lopputuloksen paremmin kuin olisimme voineet toivoa.

Yksi hääpaikkan valintaan vaikuttavista kriteereistä meille oli mahdollisuus viedä paikan päälle omat ruoka- ja juhlajuomat. Villa Hakalle se käy, ja Flow Catering tarjoili mielellään, tämäkin puoli siis saatiin järjestymään kivasti.

Halusimme panostaa erityisesti ruuan kanssa tarjottavien viinien laatuun. Niinpä luotimme tässä asiassa kotimaiseen ja suuntasimme Alkoon. Heillä on tarjolla erinomainen ja ilmainen suunnittelupalvelu, jossa ammattilainen tekee juomaehdotuksia menun, tilaisuuden, budjetin ja kohderyhmän mukaan. 

Saimme muutamia ehdotuksia, ostimme pullot kutakin kokeeksi ja maistelimme. Sitten tilaus sähköpostilla Alkoon ja tuotteiden nouto päivää ennen hääpäivää. Kaiken lisäksi "ylimääräiset" pullot voi juhlien jälkeen palauttaa, ja niistä saa korvauksen lähes täyteen hintaa. Laadukasta palvelua mielestäni!

Juhlajuomia lähdimme hakemaan etelänaapurista Tallinnasta. Sataman ympäristössä on lukuisia alkoholikauppoja, joissa valikoimaa piisaa. Ja hinnat ovat todentotta niin edullisia, että henkilöautolla tehtävä "juomaralli" kannattaa. Kaikkine kuluineen säästöä tuli muutama sata euroa Suomen hintoihin nähden. Lisäksi päivähän kannattaa hyödyntää vaikka kasvohoitoon tms, jotka ovat luonnollisesti myös edukkaampia Eestin puolella.

Niinkuin yllä olevista näkyy, olimme tosi tyytyväisiä häidemme keskeisiin järjestelyihin. Käytimme paljon aikaa selvitystyöhön ja yhteistyökumppaneiden kanssa palaveeraamiseen sekä suunnitteluun. Lopputuloksena upean ikimuistoinen päivä, sekä yllä oleville kumppaneillemme toivottavasti paljon lisää töitä. :)

11 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa teidän hääpäivä :). Villa Hakaa ja Flowta yhdistelmänä on muuallakin kehuttu. Selkeästi siis hyvä valinta!

  VastaaPoista
 2. Oi että kuulostaa mahtavalta (:

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapas kovin tutulta teidän päivänne, samasta juhlapaikasta, cateringista, kuvaajasta, bändistä ja sen laulajasta johtuen ;) Hienoa että päivänne oli onnistunut!

  VastaaPoista
 4. Uuh, kuulostaa hyvältä! Mikä oli häiden kokonaisbudjetti? Paljonko kului rahaa juhlatilaan, safkoihin, bändiin, valokuvaajaan? Nämä yksityiskohdat kiinnostaisivat :)

  VastaaPoista
 5. Marjon kommentissa oli pieni "matkitte sitten meitä"-sävy... Ikävää tuommoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei huumori onnistu näköjään tulemaan tekstistä läpi :D Olisihan se tietysti hullun imartelevaa, jos joku olisi halunnut kopioida häidemme pääelementit, mutta maailma on aina täynnä sattumuksia ja ideat ovat vapaasti käytettävissä. Ja jos joku konsepti on hyväksi todettu, kannattaahan sitä muidenkin kenties kokeilla. Peace and love sinullekin ;)

   Poista
 6. Kiitos kommenteista! Päivä ja juhla olivat todella onnistuneet ja niitä on tullut fiilisteltyä jälkikäteen useasti.

  Noihin yllä mainittuihin rahaa meni n 7000€. Tarkkoja yksityskohtia en mieluusti paljastaisi, täytyy kunnioittaa toisiakin sopimusosapuolia.. :)

  Rahaa häihin saa siis palamaan, mutta kyllä mä mieluusti onnistuneita juhlia makselen hiukan pidempään. Tarkoitus nyt kuitenkin olisi, että nämä olisi ns onceinalifetime-juttuja.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailustasi blogissani.
  Kävin kurkkimassa vuorostani täällä ja hyvin näytti teidänkin juhlat sujuneen, hyvä niin! :)

  VastaaPoista
 8. Onnea häiden johdosta!

  Oma kokemukseni häistä painottuu valokuvaajiin. Sopivan kuvaajan valinta voi tosiaankin olla yllättävän työlästä ja tästä syystä kehitin mm. Valokuvaajat.fi -palvelun (osoitteessa: http://www.valokuvaajat.fi), joka on auttanut jo yli sataa hääparia kuvausten järjestämisessä :)

  T: Heikki

  VastaaPoista
 9. Mihin asti saitte jatkaa juhlien viettoa?
  Pitikö saman illan/ yön aikana kuskata omat tavarat pois?

  VastaaPoista
 10. saatiin juhlia "tappiin asti". Oli sovittuna, että juhlat jatkuu hillitymmin aamuyöstä, ettei naapurustosta tule nurinoita.

  Tila tyhjennettiin vasta seuraavana päivänä, joten illan päätteeksi ei kenenkään tarvinnut osallistua roudaamiseen tms. Eli kaikik puolik nappiin meni tämäkin puoli.

  VastaaPoista