lauantai 25. toukokuuta 2013

Modernia meksikolaista Annankadulla

Mitä mielikuvia herättää meksikolainen ruoka? Tortillat, fafijakset, burritot ja tacot. Texmex-henkisiä paikkoja löytyy lähes jokaisesta suomalaiskaupungista, ja jotain vastaavaa odottelin saavani, kun suuntasin Helsingin Annankadulla sijaitsevaan meksikolaisravintola Patronaan.

Tarjolla ei kuitenkaan ollut perus santafeta, vaan ravintolan omaa kuvausta käyttäen, modernia meksikolaista ruokaa. Ja sitä se todella olikin. Tutut maut ja raaka-aineet annoksista kyllä löytyivät, mutta pääpaino oli suomalaisittain eksoottiselta kuulostavista ratkaisuista. Esim oma kana-enchiladani oli saanut kaverikseen suklaa-pähkinäkastikkeen. Huikean herkullista, mutta eipä olisi tullut itselleni ensimmäiseksi tällainen yhdistelmä mieleen. 

Pääruokavaihtoehtoja on neljä (sika, lammas, kana, kasvis), alkuruokia noin kymmenen. Otimme alkuun talon omatekemiä maissilastuja (herkullisia) ja niille seuraksi neljää eri lisuketta. Yksi sisälsi kalaa, muut olivat kasvispohjaisia. Hienoja makuvariaatioita, ja annos olisi riittänyt itsessään viemään pienen nälän kahdelta hengeltä.

Juomalista oli kattava. Pääpaino oli tequilapohjaisissa drinkeissä, joita useita sai myös alkoholittomana vaihtoehtona. Lisäksi tarjolla viinejä, meksikolaisia oluita ja sangriaa.

Ainoa miinus tulee hitaahkosta palvelusta. Odottelimme sekä alku-, että pääruokia luvattoman kauan. Toki paikka oli lauantai-iltana tupaten täynnä, mutta se ei liene yllätys ravintola-alala.

Patrona tuntuu olevan tällä hetkellä todella suosittu. Pöytää oli hankala saada varattua. Ilman varausta pääsimme pienen odottelun jälkeen ikkunatiskille, josta oli hauska seurailla kadun vilskettä.

Asiakaskunta koostui pääasiallisesti 25-35 -ikäisistä seurueista/kaveriporukoista. Rento ja äänekäs ilmapiiri sopiikin mielestäni paremmin juuri kavereitten kanssa illan istumiseen, kuin romanttiseen kahdenkeskiseen illastamiseen.

Mainio paikka, suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti