lauantai 11. toukokuuta 2013

Kiitos 1990 - 1999 vol9.

Snoop Dogg, Snoop Doggy Dogg ja tätä nykyä Snoop Lion. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ja rakkaalla lapsella on monta huikean legendaarista biisiä, jotka ovat tuttuja anthemeita kaikille (ysäri)rap-diggareille.

Snoop, eli Calvin Cordozar Brodaus jr on yksi hiphopin tunnetuimpia ja menestyneimpiä artisteja. Vuonna 1992 alkaneen uransa aikana mies on myynyt yli 30 miljoonaa albumia. Uralle mahtuu 12 kokopitkää levyä, muutama yhteislevy ja satoja vierailuja muiden artistien kanssa, elokuva- ja televisiorooleja ja jopa mukana olo muutamassa tietokonepelissä. Iso stara siis kyseessä.

XXL:n listan sijalla 242 majailee kappale Ain't No Fun (If the homies can't have none) miehen debyyttialbumilta, Doggystyleltä. Uskallan väittää, että tämä on suurimman osan mielestä edelleenkin miehen paras tekele, ja kokonaisena levynä ehkä suurin 90-luvun klassikko. Tämän levyn sanotaan tuoneen ns. G-funk-tyylin suuren (rap)yleisön tietoisuuteen.

Levy julkaistiin marraskuussa 1993 ja se myi ensimmäisenä julkaisuviikkonaan yli 800000 kopiota. Tämä takasi nousun myös Billboard-listan kärkipaikalle.


Ikävää, että tästä klassikkokipaleesta en löytänyt videota mistään päin nettimaailmaa. Ehkä sellaista ei koskaan edes tehty, mutta hieno biisi toimii toki ilmankin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti