tiistai 10. huhtikuuta 2012

Veikkausliiga 2012 - kohta mennään taas!

Vajaan viikon päästä se taas alkaa, Veikkausliigakausi 2012 nimittäin!

Talvi on suomalaisen futiksen ystävälle erittäin pitkä, sillä kausien väliin jää melkein kuusi pitkää kuukautta. Ensimmäiset treenimatsit pelataan toki jo yleensä joulukuussa, ja talvikausi täyttyy muutenkin sekalaisten höntsämatsien lisäksi Liigacupin tai Suomen Cupin matseilla. Mutta silti oikea kauden alun fiilis liittyy aina siihen ensimmäiseen sarjamatsiin. Ja se on edessä nyt sunnuntaina.

Se vanha tuttu tunne, kutkutus vatsanpohjassa ja suuret odotukset ennen kauden alkua... Aijai! Uusi kausi on kuin kevät, kun ne kaikkein uskomattomimmatkin haaveet tuntuvat vielä mahdollisilta. Ehkä tämä olisi juuri SE kausi? Ikävä kyllä yleensä syksyä lähestyttäessä haaveet ovat kariutuneet ja muuttuneet realismiksi. Toisaalta siinä tämän kaiken vaivan kiehtovuus onkin. Jos vuosikymmeniä jaksaa uskollisesti seurata sitä omaa jengiään, niin ehkäpä se aurinko jonain päivänä paistaa risukasaankin?

Oma suosikkijoukkueeni on FC Lahti. Kausi 2011 meni divarissa, joka päättyi onneksi lahtelaisjuhliin: sarjan voittajana suora nousu takaisin eliittiin ja Veikkausliigaan tulevaksi kaudeksi. Hankaluuksia on luvassa, sillä joukkue on paperilla yksi liigan heikoimmista ja valmentaja on tällä tasolla kokematon sekä lähes ilman kunnon näyttöjä (yksi voitto liigassa ja putoaminen). Toisaalta kukaan ei odota meiltä mitään, joten yllätyssaumat ovat olemassa. Kaiken kukkuraksi talouspuolellakin on hankalaa. Ylimääräistä rahaa ole, jos yllättävää tarvetta lisävahvistuksille kauden mittaan tulee. Jälleen kerran pitää siis toivoa, että kausi menee myös kabineteissa putkeen, ja ennenkaikkea, että lahtelaiset löytävät sankoin joukoin katsomoihin.

Ja veikkaukset? Tässä alla oma rankkaukseni tulevan kauden asetelmista. Voi olla, että metsään menee, mutta viisaampia ollaan sitten 33 kierroksen jälkeen.

1. Inter
2. HJK
3. TPS
4. KuPS
5. FC Honka
6. VPS
7. JJK
8. FF Jaro
9. FC Haka
10. MIFK
11. FC Lahti
12. MyPa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti