lauantai 12. tammikuuta 2013

Apua Aasiankaipuuseen lapsellisen helposti

Näin vuoden pimeimpään aikaan moni kaipaa jonnekin lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan. Jos rahat eivätkä lomapäivät riitä, eksoottisten matkakohteiden ikävää voi lievittää tällä thaimaalaistyyppisellä katukeittiöruualla.

Tämä on äärimmäisen helppo valmistaa, ja lopputuloksena saa maukasta ruokaa, joten sopii tätä tehdä ehdottomasti myös ilman matkahaaveitakin. Ohje on kahdelle hengelle ja parhaan lopputuloksen saat  wok-pannulla. Koko aterian valmistamiseen menee aikaa n. 10-15 minuuttia.

300g kirjolohta (muukin vastaava kala käy)
Kookoskermaa
Munanuudeleita
Currytahnaa (kaupoista löytyy paljon vaihtoehtoja. Valitse itsellesi mieluinen vahvuus)
Kevätsipulia (silputtuna)
Sitruunaa
Oliiviöljyä

Leikkaa kalasta sopivan kokoisia suikaleita, ja laita ne pannulle kypsymään. Käytä reilusti öljyä ja anna kalojen kypsentyä rauhassa. Kääntele kaloja varovasti, että ne kypsyvät joka puolelta.

Laita tämän jälkeen munanuudelit kiehumaan. Annoksen kokoa on helpointa säädellä nuudelien määrällä. Eli laita niitä oman makusi mukaan.

Silppua reilusti kevätsipulia ja laita ne kalojen sekaan. Kun nuudelit ovat valmiit, valuta niistä vesi ja pistä nekin pannulle.

Lisää ensin currytahna ja annostele sitä haluamasi voimakkuusasteen mukaan. Sekoittele annosta varovasti, että tahna sekoittuu tasaisesti. Tämän jälkeen lisää kookoskerma. Muista, että kerma ei saisi kiehahtaa, joten tässä vaiheessa voit laittaa levyn kokonaan pois päältä. Riittää, että kiinteä kookosmassa sulaa annokseen. Kun lisäät vielä sitruunanmehua, on annos valmis nautittavaksi.

ขอให้เจริญอาหาร!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti