torstai 22. elokuuta 2013

Ykkössuositukseni vauvaperheilleOlen tässä viimeiset pari kuukautta ollut niinkin onnellisessa asemassa, että olen saanut harjoitella isänä olemista. Pikkuhiljaa tietyt jutut (esim. vaipanvaihto) alkavat mennä jo rutiinilla, mutta silti jokainen päivä tuo edelleen tullessaan kaikenlaisia yllätyksiä.

Näin esikoisen kanssa elellessä, on tullut myös hankittua kaikenlaista tavaraa, jota vauvatarvikeliikkeet ovat pullollaan. Osa on ollut oikeinkin tarpeellisia, osa jäänyt lähestulkoon käyttämättä. Mistäpä sitä toisaalta tietäisikään, mikä on juri omalle lapselleen se järkevä/ei niin järkevä hankinta. Seuraavan (toivottavasti sellainenkin joskus tulossa) kanssa sitä onkin sitten jo huomattavasti viisaampi.

Jos pitäisi valita yksi tuote, jota hehkuttaa, on valinta helppo: nimittäin Hug-a-bub-kantoliina.

Näiden parin kuukauden aikana liinaa on tullut käytettyä päivittäin, joskus useita kertoja päivässä. Hug-a-bubia voi käyttää heti vastasyntyneen kanssa, ja teoriassa käyttöikää on niin kauan, kun vanhempi jaksaa lastaan kantaa. Erilaisia kantoasentoja on lukuisia, niistä jokainen löytää varmuudella itselleen ja lapselleen parhaiten sopivat variaatiot. Hug-a-bub on helppokäyttöinen ja ainakin oman aktiivisen käytön perusteella myös laadukkaan kestävä.

Parasta liinassa on se, että lapsi yksinkertaisesti viihtyy siinä niin hyvin. Vaikka fiilis olisi kuinka itkuinen tahansa, rauhoittuu siinä yleensä muutamassa minuutissa. Muutamassa minuutissa vauva myös yleensä nukahtaa sikeästi,  eikä juuri herää vauhdikkaassakaan liikkeessä. Kun Hug-a-bubin sidontatekniikan ansiosta kyytiläinen pysyy tukevasti ja turvallisesti paikoillaan,  pystyy vanhempi puuhailemaan omia juttujaan melko vapaasti. Suurin haaste alussa onkin muistaa, että kehon etupuolella oleilee jstkuvasti pieni ihminen!

Vaikka oma lapseni on jo kasvanut muutaman kilon painavammaksi, en ainakaan itse ole kokenut minkäänlaisia selkä- tai hartiasärkyjä. Painon nousun huomaa oikeastaan vain jalkojen väsähtämisellä, mutta sehän on vain hyvää treeniä niillekin.

Jos siis mietit (niinkuin minä), että viitsitkö sijoittaa rahojasi tähän tuotteeseen, ja että onko sillä juurikaan käyttöä, vastaan sinulle: viitsi! On käyttöä!


2 kommenttia:

  1. Olipas mukava saada omaan blogiini ensimmäistä kertaa kommentoi bloggaavalta mieheltä! :)
    Mutta aiheeseen, kyllä, Hug a bub on paras! Tosin nyt kun tsirpukka painaa 8,3kg niin kudottu kantoliina on myös erittäin hyvä, vauva ei lähde valumaan alaspäin kun liina joustaa diagonaalissa ei suoraan niin kun bubi. Itselläni on babylonin bb slen, suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista itsellesi! Jep, meillä paino ei vielä ole tuolle tasolle kivunnut, joten katsotaan kuinka kauan Hug-a-bubin kanssa pärjätään. Pituutta tuolla ainakin riittää, joten siinä mielessä ei pitäisi tulla ongelmia.

    VastaaPoista