sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kiitos 1990 - 1999 vol12.

Jos 250 biisiä sisältävältä XXL:n listalta pitäisi nostaa yksi kappale, jonka myös kaikki ei räppiä kuuntelevat todennäköisesti muistavat, olisi se Skee-Lo:n I Wish. Se oli valtaisa hitti myös Suomessa, ja videokin pyöri jatkuvasti määriä Jyrkissä ja muissa sen aikaisissa musiikkiohjelmissa.


I wish oli Skee-Lo:n, New Yorkin lähistöltä kotoisin olevan Antoine Roundtreen ensimmäisen albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu. Ja oikeastaan ainoaksi miehen tunnetuksi tuotokseksi tämä jääkin, sillä tuskin kovin moni on oikeasti kuullut Skee-Lo:n muita tuotoksia vuosina 2000 ja 2012 julkaistuilta levyiltä. Harva lienee kuullut I Wish:n lisäksi yhtään muuta kappaletta edes debyyttialbumilta.

Ei anneta sen haitata, tämä kappale on kuitenkin mukana listalla. Ja mielestäni ihan ansaitusti. Sillä onhan se varmasti yksi eniten radiosoittoa 90-luvulla kerännyt hiphop-biisi, ja ihan leppoisa renkutus muutenkin. Biisi ei räptekeleenä ole kaksinen, mutta jos tavalliset suomalaisetkin diggailivat tätä hittibuumikokelmia luukuttaessaan, on se jo itsessään tarpeeksi kova meriitti. Itsellänikin muistot liukuvat väkisinkin kesään 1995...

2 kommenttia:

 1. Hei. Onks toi valtaisa 250 biisin ysärisetti jossain kuunneltavissa?Kiinnostelis fiilistellä vanhoi saundei.
  Pitää laittaa tähän linkki ku frendien kaa vietettii 90-yo raps iltaa, tsekauta linkki ja tubesoittolista.

  http://snapshotmotions.blogspot.fi/2013/04/yo-raps-iltamat-ysarin-kultaiset-saundit.html

  VastaaPoista
 2. Ikävä kyllä tätä listaa en ole valmiina bongannut missään. Spotifyyn toki olen listan itselleni vääntänyt, pitäisi opetella sen verran, että saisi sen vaikka jaettua. Käydään nyt ensin tämä koko lista läpi, katsotaan sitten... :)

  Kiitos tuosta omasta soittolistastasi! Paljon timanttisia klassikoita, menee tehosoittoon kyllä.

  VastaaPoista