tiistai 24. heinäkuuta 2012

Uudestakaupungista Mersukaupunki

Jatkuvien surkeiden talousuutisten piinaavassa ilmapiirissä oli mukava kuulla tänään hyviäkin uutisia: Uudenkaupungin perinteinen autotehdas (nykyiseltä nimeltäänValmet Automotive) ilmoitti, että se ryhtyy valmistamaan Mercedes Benzin A-sarjan henkilöautoja. Autoja on tarkoitus valmistaa sopimuskauden 2013-2016 aikana yli 100 000 kappaletta.

Uudellekaupungille ja sitä ympäröivälle seutukunnalle uutinen on todellinen piristysruiske. Vuonna 1969 perustettu autotehdas on työllistänyt parhaina vuosinaan suoraan tuhansia ihmisiä ja välillisesti varmasti toisen mokoman. Kun tuotanto saadaan nyt isosti jälleen(yli 30 000 Mersua vuodessa!) käyntiin, saa kaupunkiseutu itselleen hyvää nostetta. Työttömyysprosentit laskevat roimasti ja paikallinen elinkeinoelämä (esimerkiksi kuljetusliikkeet, siivousfirmat, ravintolat, baarit jne.) saa tarpeellista lisäbuustia. Työ on parasta sosiaaliturvaa tullaan toteamaan moneen kertaan lähivuosina Uudessakaupungissa.

Myös Suomelle ja suomalaiselle teollisuudelle uutinen on erinomainen. Iso maailmanlaajuinen yritys ei aivan kevyin perustein panosta Suomeen. Meitä on jatkuvasti pelotelltu sillä, että teollisuustyöpaikat häviävät maastamme kokonaan itä-Eurooppaan ja Aasiaan halvempien työvoima- ja tuotantokustannusten perässä, joten tämä luo kyllä uskoa kotimaisen teollisuuden tulevaisuuteen. Kun pidämme koulutuksen ja julkisten palveluiden kautta huolta ihmisten osaamistasosta ja hyvinvoinnista, voimme jatkossakin luottaa siihen, että yritykset haluavat investoida juuri Suomeen ja sen laadukkaaseen osaavaan työvoimaan. Jos päästämme nämä perusasiat romahtamaan, niin voimme todellakin unohtaa tämänkaltaiset uutiset tulevaisuudessa.

Saab, Talbot, Lada ja Porche saavat nyt seuraajakseen Mercedes Benzin. Taattua laatua, Suomesta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti