maanantai 30. tammikuuta 2012

Tunein Radio - ainoa sovellus minkä oikeasti tarvitset

Työkaverini hehkutteli muutama viikko sitten Tunein Radio-nimistä sovellusta iPhonelle. Latasin sen luuriini ja omat radionkuuntelutottumukseni muuttuivat siitä samasta hetkestä.

Radiota on tullut aikaisemmin kuunneltua lähinnä autossa istuessa, sillä töissä ollessani en juurikaan osaa keskittyä samaan aikaan töihini ja musiikkiin/puheisiin. Ja autoradion kanavatarjonta nyt on mitä on, pääasiassa sieltäkin on tullut aina kuunneltua jotakin kolmikosta Bassoradio, Yle Suomi tai Yle Mondo.

Tunein tuo lähestulkoon kaikki maailman radiokanavat puhelimeen. Luonnollisesti voit kuunnella niitä samoja radionovia yms. paikallisradioitakin, mutta tämän sovelluksen pointtina on juuri tuhansien uusien, mielenkiintoisen kanavien tarjoaminen kuunneltavaksi. Ja kun radio kulkee puhelimessasi, niin sitä voi sitten kuunnella vaikka lenkkeillessä. 

Kanavia voi hakea halutun musiikkityylin, aihepiirin, paikkakunnan tai kielen mukaan. Itse mm. diggailen paljon hiphop-musiikista ja olenkin löytänyt useita todella timanttisia kanavia, joita tulee nykyisin kuunneltua säännöllisesti. Esimerkiksi musiikkikategorioita on niin paljon, että hiphopistakin voi valita vielä omat alakategoriansa. Eli jos vaikka sattuu diggailemaan juuri 80-luvun räppijuttuja, niin siihenkin Tunein löytää sopivat kanavat. Samoin diggailemaani arabi-ja balkansaundia löytyy enemmän kuin jaksaa läpi kahlata. 

Kieltenopiskelijoille Tunein on myös äärimmäisen hieno apuväline. Opiskelet sitten mitä kieltä tahansa, löytyy haluamallasi kielellä kaikenlaista ohjelmaa. Itse olen koittanut viimeaikoina sparrailla englannin ja saksantaitojani. Siispä olen hakenut aina ko. kielillä jotakin mielenkiintoista keskusteluohjelmaa (vaikkapa futispuinteja!), joita kuuntelemalla kielitaito harjaantuu ikäänkuin huomaamatta. Oli opiskelemasi kieli sitten baski tai japani, tarjontaa kyllä piisaa.

Viime aikoina ei juurikaan ole lenkkeillessä tai auton ratissa (puhelimen voi laittaa piuhalla kiinni autoradioon) tullut kuunneltua mitään muuta, kun Tunein Radion kautta jotakin ohjelmaa. On se sitten ollut sopivaa treenimusaa tai maailmapolitiikan puinteja eri kielillä, on tämä sovellus ehdottomasti eniten käytössä oleva omassa luurissani.

Niin, ja tämähän ei muuten maksa mitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti