tiistai 24. tammikuuta 2012

Puhtaan jazzhiphopin äärellä

Viime viikolla bongasin Basso.fi-sivuston keskustelufoorumilta jonkun unohtuneen keskusteluaiheen, jossa hehkutetiin artistia nimeltä Jazz Liberatorz. Normaalisti olisin sivuuttanut topikin kokonaan, mutta joku kirjoittaja väitti kivenkovaan kyseessä oleva yksi kaikkien aikojen kovimmista jutuista, päätinpä siis kokeilla.

Ja eipä ole tarvinnut katua. Tätä ranskalaista kokoonpanoa on tullut fiilisteltyä tässä viime päivinä erittäin paljon, ja kyllästymistä ei ole vielä havaittavissa. Omat kovimmat musakiksini lähtevät useimmiten 90-luvun alkupään hiphopista, uudemmasta kamasta harvemmin tykkään. Päin vastoin, uudempi hiphop saa monesti aikaan joko oksennusrefleksejä tai sitten ne kuulostavat niin mitään sanomattomilta, että unohtuvat saman tien.

Jazz Liberaratorz sekoittaa huikean hienosti rehellistä hiphop-biittiä, jazzsoundia ja leppoisaa räppäilyä. Osa biiseistä on intstrumentaaleja, osassa mukana räppäystä. Uskon, että moni ei niin paljon hiphoppia diggaileva tyyppikin löytää näistä hyviä viboja. Jazz Liberatorzia voisi kuvailla sekoitukseksi vanhempaa ja jazzimpaaThe Rootsia sekä Gurun hienoja Jazzmatazz-projekteja. Tsekkaa itse, niin uskot. Tuotanto löytyy kokonaisuudessaan vaikkapa mainion Grooveshark-palvelun kautta, toki Youtubessakin myös useita biisejä. Alla yksi hieno esimerkki.

Jazz Liberatorz - My Style Is Fly

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti