tiistai 18. elokuuta 2015

Tieraivo

Viime päivien ykköspuheenaihe lienee ollut ns tieraivo. Aihe liittyy Töölössä kuolleeseen pyöräilijään, jonka tympääntynyt autoilija tönäisi kumoon tahallisesti. Seuraukset olivat siis karmivat.

Pääsinpä itsekin maistamaan tätä samaista ilmiötä juuri äsken:

Olin ylittämässä katua Aleksis Kiven kadulla. Näin kauempaa kovaa vauhtia lähestyvän pakettiauton. Auto ei tuntunut jarruttavan, mutta periaatteen miehenä jatkoin kuitenkin suojatiellä kävelyä.

Auto jarrutti juuri ennen suojatietä, kuskin soitellessa äänitorvea ja heristellessä nyrkkiään. Jäin itse seisomaan suojatielle ja annoin kuuluvasti oman mielipiteeni jalankulkijan oikeudesta turvalliseen tien ylittämiseen.

Tästähän kuski innostui ja painoi kaasua. Hän koitti siirtää minut edestään työntämällä, eli suomeksi sanottuna koitti ajaa päälle. Noin kaksi metriä autoa vastaan painiessani koin viisaammaksi siirtyä pois alta.

Jatkoin mielipiteeni ilmoittamista (myönnän ehkä käyttäneeni tässä vaiheessa hyvinkin loukkaavaa kieltä) ja rummuttelin poistuvan pakettiauton kylkeen.

Mutta eipä siinä vielä kaikki. "Vitun homo, älä koske mun autoon" kuului auton etupuolelta ja lihaskuntoa ahkerasti treenannut kaljupää hyökkäsi vauhdikkaasti kohti minua kuskin paikalta.

Koitin pitää tieraivostuneen kuljettajan itsestäni vähintään metrin päästä ja onnistuin väistämään muutaman napakan lyönnin. Kuulemma pudottaa mut yhdellä iskulla, jos en poistu välittömästi kadulta. Uskon kyllä, sen verran innokkaasti kuljettaja oli kimppuuni käymässä. (pitää muuten itsekin ruveta käymään Solana Fitnesillä, jos siellä noin hyvään nekkauskuntoon pääsee. Paidan mukaan toveri treenaa myös siellä)

Eli kiteytettynä: Olin ylittämässä suojatietä, mutta meinasin joutua autoilijan tahallisen yliajon ja vielä turpaansaannin uhriksi. Tieraivoa puhtaimmillaan.

Niin. Rikosilmoitusta en viitsi tehdä, koska tyyppi oli niin häiriintyneen oloinen. Rikosilmoituksesta kun jää molemmille osapuolille toisen osapuolen henkilötiedot. Mutta sen verran voin toki vinkata, että kuski ajoi Alt Lasi Oy:n autolla. Kannattaa siis tukea tieraivon vastaista taistelua ja jättää asioimatta tässä yrityksessä.


3 kommenttia:

  1. Mutta oma päänaukomisesi ja solvaaminen oli ok? Mitäpä jos olisit vaan jatkanut matkaa etkä haastanut riitaa?

    VastaaPoista
  2. kyl, se oli ok. Jos joku koittaa ajaa päälle, koen oikeudekseni vittuilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sitten voi tulla se nenä kipeäksi. Lievästi sanottuna. Jos on katuväkivaltaa tiedossa niin mä en kyllä vittuilisi vaikka olisi kuinka oikeus. Se hyökkääjä ei sua sääli yhtään enempää sen perusteella että sulla on joku "oikeus".

      Poista