tiistai 8. toukokuuta 2012

Kiitos 1990 - 1999 vol1.

Sain veljeltäni New Yorkin tuliaisina XXL-lehden erikoisnumeron "250 Greatest hiphop songs 1990-1999 - Rap's best decade ever". Ajattelin jakaa tämän listauksen myös blogin lukijoiden kanssa.

Itselleni juuri 90-luvulla tehty rap/hiphop on SE musiikkityyli. Levyhyllyni muutamasta sadasta julkaisusta n. 90% menee tähän kategoriaan ja niitä tulee fiilisteltyä tasaiseen tahtiin. Monen muun diggarin tavoin nykyhiphop ei minulle maistu, ja jatkuvien pettymysten myötä en ole siihen jaksanut enää edes perehtyä. Parempi pysytellä sellaisten biisien ja levyjen äärellä, joista itselleen tulee ne parhaat fiilikset ja joihin liittyy paljon hienoja muistoja.

Lehdessä luetellaan siis toimituksen mielestä 250 merkittävintä ja parasta hiphop-biisiä 90-luvulta. Iso osa kappaleista on minulle ennestään tuttuja, mutta listalta löytyi kyllä useita ennenkuulemattomiakin helmiä.


Aloitetaan siis sijalla 250: Gangstarr- Take it personal


Gangstarr on yksi merkittävimmistä kokoonpanoista hiphopin historiasta. Lukuisia hienoja levyjä, mahtavia biittejä (DJ Premier on oma tuottajasuosikkini numero 1) ja hyvää läppää = toimii. Gangstarrin biisien erikoisuus on mielestäni siinä, että ne ovat kaikki tasaisen hyviä, eli ns. kuraa ei tuotannosta löydy. Tämä kappale on erittäin gangstarrmainen ja sopii siksi mainiosti listalle sellaisenaan.

Diggailkaa ja jatketaan sijalla 249 myöhemmin..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti